Vybíráme zahradní grily. Jaká kriteria bychom měly brát v úvahu

Opět dorazily, ty krásné a slunečné dny a řada z Vás jistě v tomto počasí vyrazila ven. Možná se Vám stalo, že jste na procházce viděli někoho rozdělávat oheň, nebo jste šli řadou rodinných domků a ucítili vůni grilovaných klobásek a masa. Jistě jste si v ten okamžik zatoužili sami něco ugrilovat. Že nemáte na čem? Zárukou úspěšného grilování jsou grily Weber, s nimiž můžete grilovat za každého počasí.

Využití zahradních grilů

Zahradní grily se v poslední době staly nepostradatelným společníkem obyvatelů rodinných a panelových domků, pořadatelů letních táborů a festivalů. Pro zahradní grilování jsou vhodné vodní, plynové, elektrické grily a grily na dřevěné uhlí. Největší oblibě se však těší grily na dřevěné uhlí, které se používají hlavně při rodinných grilováních. Je tomu zejména proto, že dřevěné uhlí je k dostání v každém větším obchodě a kvůli jejich snadné manipulaci.

Pro grilování na větších akcích (festivalech) bychom doporučili spíše zakoupení plynového grilu. Tyto grily mají díky své jednoduché, krátké přípravě výrazně větší výkon. Grily však nemusí být vybírány jen podle druhu paliva, ale také na základě jejich konstrukce, která ovlivňuje způsoby grilování. V zásadě rozlišujeme dva způsoby grilování: přímé grilování- griluje se přímo nad zdrojem tepla. Tento způsob se používá zejména pro grilování steaků, hamburgerů, kotlet, kde se průměrná doba grilování pohybuje okolo 30 minut. 

Přečtěte si zajímavý článek:  Jak na praní přikrývek a polštářů

Druhým typem je nepřímé grilování– pokrm se nachází mezi zdroji tepla, spodní částí grilu a víkem, které odrážejí stoupající horký vzduch, takže se pokrm peče ze všech stran jako v horkovzdušné troubě. Tento způsob je vhodný pro grilování drůbeže, šunky, pečeně a všech velkých kusů masa.

Beef Steak Mignon Protein Grill - d_palestino / Pixabay

d_palestino / Pixabay

Grily na dřevěné uhlí

Jedná se o nejtradičnější způsob grilování! Čistý požitek z grilování? Neznáte? Ano, často dochází u většiny grilů k ušpinění a to zejména při přenášení a přidávání uhlí. U grilů Weber k ušpinění nedochází. Je tomu tak díky vypracovaným detailům, mezi které patří: pojízdnost grilu, konstrukce z lehkého materiálu a samostatné úchyty na přenášení.

V zásadě se dají grily rozdělit: na grily přenosné nepojízdné a grily přenosné pojízdné a to větších či menších rozměrů. Grily Weber jsou nejen čisté, jsou také bezpečné. Pro bezpečné grilování je základem stabilita grilu, řešení ohniště a snadná manipulace. Důležitá je také tloušťka plechu a jeho odolnost. Tohle všechno grily Weber splňují. Navíc s nimi můžete grilovat za každého počasí. Grily Weber jsou totiž opatřeny poklopem, který má i jiné výhody: šetří energii, zvýrazňuje chuť a zvyšuje bezpečnost grilování.

Přečtěte si zajímavý článek:  Pochutnejte si na jídle z domácího grilu
U grilů na dřevěné uhlí značky Weber tedy spojíte kvalitu s tradicí

A nejen to! Potěšit Vás také může jejich dlouholetá záruka. Že jste už dostali chuť vyzkoušet nový Weber gril? Pokud ano, stačí si jen vybrat ze široké nabídky na na www.grilcentrum.cz, kde jsou k dostání nejen grily, ale také široká škála jejich příslušenství. Pro kulinářské specialisty je zde i řada receptů a návodů jak prodloužit životnost Grilu.

Pokud byste si chtěli raději Weber gril vidět, na „vlastní oči“, přijďte do naší prodejny na Praze 4, kde ochotně a rádi zodpovíme veškeré Vaše dotazy. I Zdeněk Pohlreich ví, že s Grily Weber je grilování zábavou! Přijďte k nám a zjistěte to také. Hurá, na grilování!

Grill Potato Barbecue Garden Party - webandi / Pixabay

webandi / Pixabay

Přidej komentář

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search